FysioSenior

Tarvitsetko fysioterapeutin apua?

Esittelemme tässä yleisiä tilanteita, joissa asiakkaamme ovat pohtineet, mitä kautta he saisivat tarvitsemansa avun. Jos tunnistat itsesi näistä tai sinua askarruttaa joku muu vastaava vaiva, ota yhteyttä. Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme osaavat ohjata sinut oikean hoidonpiiriin, olipa se itsehoito, fysioterapia tai lääkärin vastaanotto.


Henrin ranne on kipeä. Hiiren käsittely aiheuttaa piinaavaa kipua ja koko käsivarsi tuntuu voimattomalta.

Kyseessä on todennäköisesti olkaluun sivunastan ärtymistila. Olkaluun alapään ulkosivunastaan kiinnittyvien ranteen ja sormien ojentajajänteiden kiinnityskohta on ärtynyt toistuvasta rasituksesta ja käden puristusvoiman käytöstä.

Suosittelemme rasituksen välttämistä sekä itsehoitona tulehduskipulääkevoidetta ja aluksi varovaista harjoitusta (jännitä ranteesta alaspainettua kättä ylöspäin vastusta vasten kyynärnivelen ollessa suorana alkuun muutamia sekunteja kerrallaan.) Mikäli oireet eivät lakkaa parin viikon sisällä, varaa aika työpaikkalääkärille tai fysioterapeutillemme.

Sirpa synnytti ensimmäisen lapsensa. Tuore äiti on huolissaan lantionpohjan lihaksiston kunnosta.

Raskauden ja synnytyksen seurauksena voi syntyä lantionpohjan toimintahäiriöitä, kun lantionpohjassa tapahtuu lihas-, sidekudos- ja hermostollisia muutoksia.
Suosittelemme yhteydenottoa lantionpohjan toimintahäiriöihin erikoituneeseen fysioterapeuttiimme Laura Rantalaan.