3 vinkkiä työergonomian parantamiseen kotona

Vetreän kesän jälkeen olemme palanneet takaisin töiden pariin. Osa jatkaa edelleen etätöissä jolloin kotitoimiston ergonomiassa saattaa esiintyä puutteita.

Kotitoimistossa työskentely on yleisellä tasolla ollut trendinä vähintään viimeisen noin puolentoista vuoden ajan. Kotona työskentely lienee suurimmalle osalle positiivinen mahdollisuus, joka helpottaa myös omalla tavallaan arkea esimerkiksi aikaa säästäen. Kaikilta ei kuitenkaan välttämättä löydy kotoa uusimpia ergonomia -tuotteita kannettavan tietokoneen ympäriltä. Ohessa siis muutama karkea huomioon otettava asia kotitoimistoon helpottamaan työskentelyäsi.

1. Tee työskentelyasennostasi itsellesi mukava. Asentoa, joka sopii kaikille, on tuskin olemassakaan. Kehot ovat kuitenkin yksilöllisiä, mikseivät siis työasennotkin. Säädä kannettavan etäisyys sekä työtason ja/tai penkin korkeus itsellesi luonnollisesti.

2. Vaihda sitä asentoa, jossa työskentelet. Tee edes jokin pieni muunnos staattiseen asentoon tasaisin väliajoin.

3. Tauota työtä. Tee jotain täysin työasennostasi poikkeavaa. Käy kyykyssä, pyrähdä ulkona, hengittele syvään, nostele käsiä yms. Ajastimen asennus kelloon, kannettavaan tai muuhun vastaavaan voi kannustaa tauotukseen sekä sen säännöllisyyteen.

Näillä asioilla todennäköisesti kohennat työskentelykykyäsi myös pidemmässä juoksussa. Tarvittaessa voit olla yhteydessä fysioterapeuttiin, jonka kanssa yhdessä käytte läpi juuri sinun työskentelyysi liittyviä asioita. Voit varata ajan fysioterapiaan ilman lääkärin lähetettä!

Tiesitkö, että fysioterapia voi olla nykyisin työnantajan henkilöstölleen tarjoama, verovapaa henkilöstöetu?

Etätyön pitkittyminen haastaa kaikenlaisten töiden tekijöiden ergonomiaa. TULE-vaivat ovat toiseksi yleisin ennenaikaisen eläköitymisen syy. Fysioterapeutin asiantuntemuksesta on hyötyä. Terapeutit ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä, ja asiointihetket toteutetaan turvallisesti.

Tällaisten vapaaehtoisten työterveyspalveluiden tarjoaminen työntekijöille voi olla verovapaata, jolloin työnantajan ei tarvitse maksaa tarjoamastaan edusta palkan sivukuluja, eikä etu ole veronalaista tuloa työntekijälle. Verovapaan henkilöstöedun kriteerien täyttyminen edellyttää kuitenkin sen, että työnantaja on määritellyt kustantamansa vapaaehtoisen työterveyshuoltosopimuksen laajuuden etukäteen kirjallisesti esimerkiksi työterveyshuollon toimintasuunnitelmaan. Myös Smartum Hierontaetua voi käyttää tästä lähtien fysioterapiapalveluiden maksamiseen. Tämä edellyttää sitä, työnantaja haluaa tarjota työntekijöille mahdollisuuden käyttää hierontaetua myös fysioterapiaan. 

Ole omaan työnantajaasi yhteydessä verovapaaseen henkilöstöetuun liittyen ja kysy, onko heillä tarjota tällainen etu! Tarkista myös työnantajaltasi, onko sinun mahdollista käyttää hierontaetuasi fysioterapiapalveluihin. 

Jaa somessa:

Jaa Facebookissa
Jaa Linkedinissä
Scroll to Top