Usein kysytyt kysymykset

1. Tarvitseeko fysioterapiaan lääkärin lähetteen?

Voit tulla fysioterapiaan aina ilman lääkärin lähetettä. Lähete oikeuttaa Kela-korvaukseen. Fysioterapeutti ohjaa tarvittaessa käymään lääkärin vastaanotolla, jolloin lääkäri voi kirjoittaa lähetteen tulevia käyntejä varten.

2. Miten voin aloittaa kuntoutuksen?

Voit varata ajan asiakaspalvelustamme 044 2240031 tai nettiajanvarauksemme kautta. Jos olet epävarma sinulle sopivasta palvelusta, tee ajanvaraus puhelimitse.

Kotikäynneillä teemme aluksi arviointikäynnin, missä kartoitamme kokonaistilanteen ja palvelutarpeen.

Aika pyritään järjestämään mahdollisimman nopeasti yhteydenotosta tai asiakkaan toiveen mukaan myöhempänä ajankohtana.

Ensikäynnillä teemme tavoitteet fysioterapiajaksolle yhdessä asiakkaan kanssa pohjautuen asiakkaan haastatteluun ja tarvittaviin tutkimuksiin.

3. Haluan perua fysioterapia-ajan, miten toimin?

Fysioterapia-ajan voi perua ilman maksua 24h ennen sovittua aikaa. Tämä käytäntö siksi, jotta pystymme tarjoamaan peruutettua aikaa eteenpäin riittävän ajoissa.

Jos peruutuksesta on alle 24 h varatusta ajasta, niin silloin veloitamme käyntimaksun.

4. Tarvitsen uudet tukisukat, miten minun tulee toimia?

Varaa ensin aika tukisukkien mittaukseen, jossa jalat mitataan sopivien sukkien löytymiseksi. Tukisukkia löytyy toimipisteeltämme ja tarvittaessa teemme sukkatilauksen yksilöllisten mittojen mukaan.

5. Kuinka kauan yksi hoitokerta/fysioterapiakäynti kestää?

Fysioterapiakäynnin pituus arvioidaan tarpeen mukaan. Yleisin fysioterapia-aika on 60min, mikä sisältää käynnin (noin 50min), terapeutin lakisääteiset kirjaukset ja mahdolliset siirtymät.

6. Saako fysioterapiasta Kela-korvauksen?

Kela-korvauksen saa lääkärin lähetteellä. Meillä on käytössä Kelan suorakorvauspalvelu, joten sinun tarvitsee vain toimittaa lääkärin alkuperäinen lähete (SV3) meille.

7. Voinko maksaa liikuntasetelillä (esim. Smartum)?

Fysioterapiakäynnit eivät kuulu liikuntaseteleiden piiriin. Liikuntaseteleitä voit hyödyntää kuntosalimaksuihin ja liikuntaryhmäkäynteihin.

8. Mitä minun tulee huomioida ennen ensimmäistä vastaanottokäyntiä?

Voit tulla meille rennoin mielin omana itsenäsi. Voit pukeutua mukaviin, kiristämättömiin vaatteisiin, jotta tutkimisesi ja liikkumisesi on mielekästä.

Saavu ensimmäiselle käynnille hieman etuajassa, jotta ehdit täyttää tarvittavat lomakkeet ennen fysioterapeutin vastaanottoa. Esitietolomakkeen pääset täyttämään ennakkoon tästä.  

Jos sinulla on lääkärin lähete, ota se mukaasi ensimmäiselle käynnille. Myös muut mahdolliset lääkärikertomukset ja lausunnot on hyvä ottaa mukaan. Voit tulla vastaanotolle myös ilman lääkärin lähetettä.

Mikäli et pääse sovittuna ajankohtana, tee peruutus soittamalla vähintään 24h aiemmin, jolloin peruutus on maksuton. Äkillisissä sairastapauksissa peruutus tulee tehdä soittamalla samana aamuna.

Tervetuloa!

9. Tallennetaanko tietoni Kanta-arkistoon?

Kirjaamme kaikki fysioterapiakäynnit omakantaan.

10. Onko teillä hieronta -palvelua?

Kyllä on. Hierojallamme on sekä fysioterapeutin että hierojan ammattitutkinto. Voit varata hänelle ajan toimipisteillemme Satamaan tai Puijonlaaksoon.

11. Voinko hyödyntää työnantajani tarjoamaa liikuntaetua palveluihinne?

Kyllä, voit hyödyntää liikuntaetusi fysioterapiapalveluihin, hierontaan sekä kuntosali- ja ryhmäpalveluihin.

12. Mitä on geriatrinen fysioterapia?

Geriatrinen eli ikääntyvien fysioterapia on vaikuttavaa ja pohjautuu näyttöön perustuvaan, tutkittuun tietoon. Geriatrinen fysioterapia on ennaltaehkäisevää, toimintakykyä ylläpitävää ja parantavaa toimintaa. Tavoitteena on edistää ikääntyneen henkilön toiminta- ja liikuntakykyä, tukea omatoimisuutta sekä parantaa elämänlaatua. Itsenäisen toiminnan tukeminen ikääntyneen omassa elinympäristössä edesauttaa selviytymään jokapäiväisestä elämästä ja tekee arjesta sujuvampaa.