Fysioterapia kotikäynti

Ikääntyvän ihmisen ja muistisairaan kotona asumista voidaan tukea ammattitaitoisella kuntoutuksella sekä läheisten ohjaamisella.

Kuntoutusjakson alussa teemme palvelutarpeen arvioinnin kuntoutuksen ja kotipalveluiden osalta. Lisäksi teemme tarvittavat toimintakyvyn testaukset, minkä pohjalta tehdään kuntoutussuunnitelma yhdessä asiakkaan ja läheisen kanssa.

Kuntoutus suunnitellaan yksilöllisesti ja se koostuu mm. lihasvoima- ja tasapainoharjoittelusta ja kävelykykyä vahvistavista harjoitteista. Lisäksi huomioimme asiakkaan kokonaistilannetta mm. ravitsemuksen osalta.

Maksuton arviointikäynti

Arviointikäynti sisältyy kaikkiin kotikuntoutusjaksoihin ja kotikuntoutusta harkitseville asiakkaille. Ennen kuntoutusjakson alkua teemme toimintakyvyn ja palveluntarpeen arvioinnin asiakkaan luona. Maksuton arviointikäynti ei sido palvelun tilaamiseen. Haastattelun, toiveiden ja tavoitteiden pohjalta teemme yksilöllisen kuntoutus- ja palvelusuunnitelman. Selvitämme etujen ja tukien mahdollisuuden ja autamme tarvittaessa lomakkeiden ja hakemusten täyttämisessä. Omaisella on mahdollisuus osallistua arviointikäynnille paikan päällä tai etäyhteydellä.

 

Täältä voit lukea lisää maksuttomasta arviointikäynnistä.

Palvelut hoivakodeille

Fysioterapeutin voi tilata myös hoitokotiin, palvelutaloon tai vuodeosastolle. Kuntoutus voi tapahtua lääkärin lähetteellä tai itsemaksavana. Myös sotaveteraanit, sotainvalidit ja heidän puolisonsa sekä lotat saavat kauttamme yksilölliset kuntoutuspalvelut hoitokotiin.

Järjestämme hoitokodeissa myös ryhmätoimintaa.

Mitä kotikäynnillä tapahtuu? Katso videomme!