Fysioterapialla apua Parkinsonin hoitoon

Liikkumisestani on tullut entistä huonompaa ja mielialakin on laskenut. Puolisoni patistaa minua liikkeelle ja ulos, mutta ajatuskin lähtemisestä tuntuu raskaalta. Jumppaohjeita on kertynyt olohuoneen pöydän nurkkaan, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Kuntopyörä on piilossa vaatekasan alla, enkä tiedä uskaltaisinko nousta edes kyytiin. Koronatilanne ei tee arjesta yhtään helpompaa.

Ystäväni on puhunut pitkään kotona järjestettävästä kuntoutuksesta. Sama tuttu fysioterapeutti saapuu täsmällisesti sovittuna aikana kaksi kertaa viikossa, mukanaan uusia ideoita harjoitteluun. Ystäväni on kokenut kuntoutuksen hyvin tärkeäksi, etenkin nyt ryhmätoiminnan ollessa tauolla. Mitä heikommaksi liikuntakykyni on mennyt, sitä enemmän olen kiinnostunut kuntoutuksen aloittamisesta. Tarvitsenko sitä kuitenkaan vielä?

Ystäväni soittaa iltapäivällä. Intoa puhkuen hän kertoo aamun fysioterapiakäynnistä. Ystäväni on aikoinaan ollut kova tanssimaan, joten fysioterapeutti on yllättänyt hänet tällä kertaa päivätansseilla! Tuttujen kappaleiden soidessa fysioterapeutti on tanssittanut ystävääni turvallisesti olohuoneen matolla. Lisäksi he olivat käyneet harjoittelemassa nilkkapunttien kanssa porraskävelyä ja tehneet liikkuvuusharjoitteita ja venyttelyjä. Arvatenkin tanssi on jäänyt kuitenkin päällimmäisenä ystäväni mieleen. Ensi kerralla he ovat lähdössä ulos harjoittelemaan. Olisi kiva nähdä, mitä kaikkea se pitää sisällään!

Kuluu muutamia päiviä ja tartun vihdoin luuriin. Saan nopean iloisen vastauksen FysioSeniorin asiakaspalvelusta. Juttelemme tovin ja kerron itsestäni. Eipä aikaakaan, kun minulle sovitaan ensimmäinen arviointikäynti kahden päivän päähän. Minulle kerrotaan oman fysioterapeuttini nimi, joka kulkee rinnallani koko kuntoutuksen ajan. Ensimmäisellä kerralla teemme kuntoutussuunnitelman yhdessä fysioterapeuttini ja puolisoni kanssa. Lisäksi saan kattavan kuvauksen muista palveluista, kuten KotiSeniorin aktivoivasta kotipalvelusta. Mieleeni juolahtaa heti asioita, missä voisimme tarvita apua.

Suljen luurin ja hyvä olo valtaa mieleni. Kaikki oli vain yhden puhelinsoiton päässä! Odotan innolla ensimmäistä tapaamistamme. Puolisokin näyttää tyytyväiseltä, koska lopulta aloite kuntoutukseen lähti omasta aloitteestani.

Muistuttaako tämä tarina omasta tai läheisesi tilanteesta? Tässä on yksi esimerkki yksilöllisestä kuntoutuspolusta. Ota rohkeasti yhteyttä, tehdään yhdessä sinulle sopiva kuntoutussuunnitelma!


Ida Tuomaala
Geriatrisen fysioterapian erikoisasiantuntija

FysioSenior Oy Kauppakatu 9, 70100 Kuopio
Puh: 044 224 0031
asiakaspalvelu@fysiosenior.fi

 

Jaa somessa:

Jaa Facebookissa
Jaa Linkedinissä
Scroll to Top