Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan toimintahäiriöt ovat hyvin henkilökohtainen asia ja hoitoon hakeutumisen kynnys voi olla usein korkea. Erikoistuneen fysioterapeutin vastaanotolla luomme asiakkaalle turvallisen ilmapiirin ja kartoitamme tilanteen yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti.

Fysioterapiasta saadaan apua suurimpaan osaan lantionpohjan alueen ongelmista, joista yleisimpiä ovat virtsaamiseen liittyvät haasteet. Fysioterapiaan kannattaa hakeutua, onpa ongelma sitten pitkälle edennyttä tai hyvin alkuvaiheessa.

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapiaan voi hakeutua ennen raskautta, raskauden aikana ja/tai synnytyksen jälkeen. Fysioterapeutti ohjaa äidille lantionpohjaa vahvistavia ja rentouttavia harjoitteita. Tutkimukset ovat osoittaneet, että raskaudenaikainen aktiivinen lantionpohjan harjoittelu ja kyky rentouttaa lantionpohjaa voi lyhentää ensisynnytyksen kestoa ja vähentää repeämien riskiä. Vahva lantionpohja edistää myös synnytyksestä toipumisessa.

Synnytyksen jälkeen fysioterapeutti ohjaa lantionpohjan harjoitteiden lisäksi äidin muun liikuntaharrastuksen pariin hänen liikuntataustansa huomioiden. Tähän kuuluu myös mahdollisen vatsalihasten erkauman kuntouttaminen.

Käänny luottamuksella puoleemme ja
valitse nopein tie hoitoon

Säännöllisellä ohjatulla harjoittelulla on saatu positiivisia tuloksia niin toimintahäiriöiden hoidossa kuin ryhdin ja alaselän kiputilojen parantamisessa. Asiakas saa myös harjoitteluohjeet kotiin.

Varaa aika vastaanotolle varauskalenteristamme tai kysy lisää äitiys- ja lantionpohjan terapiaan erikoistuneelta fysioterapeutiltamme.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Laura Rantala
Vastuufysioterapeutti

Erikoistumisala: Lantionpohjan toimintahäiriöt, äitiysfysioterapeutti

Puh: 044 224 0034
etunimi.sukunimi@fysiosenior.fi