Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapia Kuopiossa

Lantionpohjan toimintahäiriöt ovat usein hyvin henkilökohtainen asia. Lantionpohjan fysioterapia on erityisala, joka vaatii ammattitaitoista ja
herkkää lähestymistapaa. Hoitoon saatetaan hakeutua vasta vaivan jatkuttua jo pidemmän aikaa. Erikoistuneen fysioterapeutin vastaanotolla luomme asiakkaalle turvallisen ilmapiirin vaivan hoitoon ja kartoitamme tilanteen kokonaisvaltaisesti.

Lantionpohjan fysioterapia auttaa pääsemään eroon vaivoista, joita esiintyy suurimmalla osalla aikuisväestöstä jossakin elämän vaiheessa. Fysioterapiasta saadaan hyötyä suurimpaan osaan lantionpohjan alueen ongelmista. Fysioterapiaan kannattaa hakeutua, sillä monet alueen ongelmat voivat oireilla vain lievästi, vaikka kuntoutukseen olisi suuri tarve. Lihasten ja toimintojen tunnistaminen ei ole aina helppoa, joten oireet saattavat jatkua pitkään ilman oikean diagnoosin saamista.

Lantiopohjan fysioterapia on avainasemassa lantiopohjan lihasten huollossa, joka on tärkeä osa yleisterveyttä ja hyvinvointia. Lantiopohjan lihakset tukevat virtsarakkoa, suolistoa ja muita lantion elimiä. Fysioterapeutit tarjoavat yksilöllisiä hoitosuunnitelmia, jotka keskittyvät vahvistamaan ja rentouttamaan näitä lihaksia.

Lantionpohjan toimintahäiriöihin kuuluvat:

  • Virtsan- ja ulosteenpidätysongelmat
  • Ummetus
  • Tunnottomuusongelmat
  • Kipu- ja jännitystilat
  • Kohdun-, virtsarakon-, tai peräsuolen laskeumat
  • Eturauhasvaivat
  • Seksuaaliset ongelmat
Lantiopohjan fysioterapia.
Lantionpohjan toimintahäiriöt ovat hyvin yleinen vaiva kaikenikäisillä naisilla ja miehillä. Hoitoon hakeutumisen kynnys voi olla kuitenkin korkea asian intiimiyden vuoksi. Erikoistuneen fysioterapeutin vastaanotolla luomme asiakkaalle turvallisen ilmapiirin ja kartoitamme tilanteen yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Fysioterapiasta saadaan apua suurimpaan osaan lantionpohjan alueen ongelmista.

Fysioterapia lantiopohjalle voi sisältää erilaisia harjoituksia ja tekniikoita, jotka auttavat parantamaan lihasten voimaa, joustavuutta ja hallintaa. Nämä harjoitukset voivat olla erityisen hyödyllisiä esimerkiksi synnytyksen jälkeisessä kuntoutuksessa tai virtsankarkailun ehkäisyssä.

Fysioterapeutin avulla voidaan myös tunnistaa mahdolliset ongelmat lantiopohjan alueella ja tarjota yksilöllisiä ohjeita oikeanlaiseen lihasten käyttöön arjessa. Tietoinen lantiopohjan lihasten huolto voi edistää hyvinvointia ja ennaltaehkäistä mahdollisia ongelmia.

Lantiopohjan fysioterapian tavoitteena on parantaa asiakkaiden elämänlaatua tarjoamalla kestäviä ratkaisuja lantion alueen lihasten toiminnan optimointiin. Oli kyse sitten terveyden ylläpidosta tai tietyn vaivan hoidosta, lantiopohjan fysioterapia tarjoaa kattavan ja yksilöllisen lähestymistavan tähän olennaiseen osaan kehon hyvinvointia.

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapiaan voi hakeutua ennen raskautta, raskauden aikana ja/tai synnytyksen jälkeen. Fysioterapeutti ohjaa äidille lantionpohjan lihaksia vahvistavia ja rentouttavia harjoitteita. Tutkimukset ovat osoittaneet, että raskaudenaikainen aktiivinen lantionpohjan harjoittelu voi auttaa synnytyksessä ja siitä toipumisessa. Synnytyksen jälkeiseen lantiopohjalihasten harjoitteluun kuuluu myös mahdollinen vatsalihasten erkauman kuntouttaminen.

Käänny luottamuksella puoleemme ja valitse nopein tie hoitoon!

Varaa aika ajanvarauskalenteristamme tai kysy lisää vapaita aikoja vastaanotoltamme!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Laura Rantala

Lähiesihenkilö

Erikoistumisala:

Lantionpohjan toimintahäiriöt, äitiysfysioterapeutti

Puh: 044 224 0034

laura.rantala@fysiosenior.fi

Scroll to Top