Mitä maksuton arviointikäynti tarkoittaa?

Anne on huolestunut isänsä Pentin kotona pärjäämisestä. 85-vuotias Pentti on jäänyt leskeksi viisi vuotta sitten ja liikkuminen on jäänyt tämän jälkeen vähiin. Kävelykyky on heikentynyt selvästi viime vuosien aikana, eikä Pentti lähde enää yksin ulos. Pentti on liikkunut aiemmin paljon ja vaimon kanssa kävivät kävelyllä lähes päivittäin. Nykyään päivät kuluvat pääasiassa television ääressä. Pentti suoriutuu vielä arkitoimista pääasiassa omatoimisesti. Anne käy siivoamassa isänsä luona viikoittain ja vie valmiita ruokia.

Anne on huomannut ilmoituksen FysioSeniorin maksuttomasta arviointikäynnistä ja haluaa kuulla tarkemmin, mitä apua he voisivat saada Pentille kotiin. Niinpä Anne ottaa yhteyttä FysioSeniorin asiakaspalveluun ja sopii ajan maksuttomaan arviointikäyntiin.

Fysioterapeutti saapuu Pentin luokse arviointikäynnille sovitusti ja Anne on tullut itsekin paikalle. Aluksi Pentti ja Anne kertovat Pentin elämäntarinaa ja tämänhetkistä tilannetta. Fysioterapeutti kyselee arjen voimavaroista ja huolta aiheuttavista tekijöistä kotona pärjäämisen suhteen. Fysioterapeutti arvioi myös Pentin kävelyä, tuolilta ylösnousua ja siirtymisiä. Pentin ja Annen kertomusten ja fysioterapeutin arvioinnin pohjalta on selvää, että Pentti hyötyisi kotikuntoutuksesta. Arviointikäynnillä tulee ilmi, että Pentti on menossa lääkärikäynnille kahden viikon päästä. Fysioterapeutti kehottaa pyytämään lääkärikäynnillä fysioterapialähetettä, jolloin Pentti saa fysioterapian kotikäynneistä Kela-korvauksen.

Anne ja Pentti toivovat, että käynnit alkaisivat mahdollisimman pian, joten fysioterapeutin ensimmäinen käynti sovitaan jo loppuviikolle. Ainakin aluksi käynnit toteutuvat kaksi kertaa viikossa ja käyntitiheyden tarvetta arvioidaan uudelleen kuntoutuksen edetessä. Tutkimuksiin pohjautuen tiedetään, että kaksi kertaa viikossa toteutuvalla fysioterapialla saadaan parempia tuloksia aikaiseksi.

Fysioterapeutti kertoo, että kotikuntoutus voi sisältää esimerkiksi arjen toimintoja tukevia harjoitteita, tasapainon ja lihasvoiman harjoittamista sekä kävelyä ulkona. Tarkempi sisältö ja harjoitteet valikoituvat Pentin toiveiden ja tarpeiden mukaan sekä oman fysioterapeutin arvioon pohjautuen.

Fysioterapeutti kertoo lopuksi myös KotiSeniorin toiminnasta. Anne ilahtuu kuullessaan, että saman katon alta hän voi saada isälleen siivous ja ruoanlaittoapua, mitä hän on suunnitellut jo pitkään ottavansa. Tällöin Annelle jää enemmän aikaa käydä isänsä luona kahviseurana, eikä hänen aikansa mene siivoamiseen ja kauppakäynteihin.

Iloisin mielin Pentti jää odottamaan oman fysioterapeuttinsa ensimmäistä käyntiä ja Anne on helpottunut, kun on vihdoinkin saanut mieltä askarruttavia asioita eteenpäin!

Jaa somessa:

Jaa Facebookissa
Jaa Linkedinissä
Scroll to Top